Eurasieren

En eurasier er en alle tiders familiehund og vagthund. Den stammer fra Tyskland og er en forholdsvis ny hunderace. Den knytter tætte bånd til sin familie og kan virke tilbageholdende over for fremmede. De er rolige indendørs og aktive og livlige udendørs.

Adfærd og væremåde
Eurasieren er en dejlig familiehund, som ikke egner sig som arbejdshund. Den er loyal over for sin familie, som den gerne vil tilbringe al sin tid sammen med. Den er god til lydighedstræning og særdeles lærenem. Dog gider den ikke udføre samme opgave flere gange i træk, da det keder den. .

Opdragelsen skal være blid, men bestemt. Hvis hunden kan mærke usikkerhed hos sin ejer kan den blive stædig. Det er generelt en rolig og godmodig hund, som er god til at tilpasse sig sine omgivelser. Den kræver ikke meget motion, men nyder en daglig gåtur eller tur i haven. Den har ikke et udpræget jagtinstinkt og strejfer derfor sjældent.

Hunderacens historie
Eurasieren er en tysk race, som er beslægtet med chow chow’en og keeshonden. Det var opdrætteren Julius Wipfel, der besluttede at fremavle en spidshund i nye farver og som var velegnet som familiehund. Han formåede at udvikle en hund med de bedste egenskaber fra chow chow’en, keeshonden og samojedehunden. Det var nemlig krydsningen af chow chow og keeshonden, der blev krydset med samojedehunden og dermed skabte Eurasieren.

Udseende, pelspleje og helbred
Eurasieren er en mellemstor hund med et venligt og charmerende udtryk. Det er en spidshund og hovedet er derfor kileformet. Snuden er sort. Øjnene er middelstore og mørke. Ørerne er V-formede og opretstående. Halen er mellemlang, oprullet og bæres over ryggen.

Eurasieren er 52-60 cm og vejer 23-32 kg.

Pelsen er mellemlang og busket. Omkring halsen er pelsen længst og på benene er den kortest. Pelsen er let at pleje og kræver kun gennembørstning en gang imellem. Den er desuden selvrensende. Pelsen kan have alle farver på nær hvid og leverfarvet. Forventet levealder er 11-13 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Knytter meget tætte bånd til sin familie
  • Kræver ikke meget motion
  • Intelligent og venlig